Yerli mısır nasıl anlaşılır?
Yerli mısır (2 adet) Antik tohumlardan elde edilen yerli mısırımız pürüzsüz değil, inci gibi dişleri yok, şekerli bir tadı yok, yerken tanelerindeki tokluk hissini fark edeceksiniz, hem tadında hem de görüntüsünde farkı anlayacaksınız. Afiyet olsun. Son patlamış mısır harikaydı. Özlediğimiz lezzet.
Mısır sıra arası kaç cm?
Ekim derinliği ve dekara durdurulacak tohum miktarı: Ana ürün için 70×25 cm. Ürün II için 70*20 cm. Sıra ve sıra üzeri mesafe olmalı; yani erkenci ve kısa çeşitlerde günde 7.000 bitki, geççi ve uzun çeşitlerde günde 6.000 bitki olmalıdır.
Ata tohum mısır kaç sıra?
Miras tohum arayışında olan Yedi Değirmen, 8 sıra miras mısırı bulup çoğaltmış ve bunları pestisit kullanmadan yetiştirmeyi başarmış. Yerel mısırlar bazen 9, bazen 10 sıra halinde yetişebiliyor ve mısır taneleri koçanda kötü dişler denilen boncuklar gibi düzensiz sıralar halinde çıkıyor.
Kaç mısır çeşidi var?
Kaç çeşit mısır vardır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz: Bu çeşitler arasında at dişli mısır, sert mısır, tatlı mısır, cin mısır, kavuzlu mısır, un mısır ve mumlu mısır bulunur. Toplamda 7 çeşit mısır olduğunu söyleyebiliriz.
Orjinal mısır kaç sıra olur?
Tane sıraları genellikle 12-14 arasında değişmekle birlikte bazı bölgelerde 18 sıraya kadar çıktığı da kaydedilmiştir. (Zea Mays indurata var. vulgata) 2- İkinci en çok ekilen cins “Zea Mays indurata var.”dır.
En iyi süt mısırı nasıl seçilir?
Seçerken dikkat edin: Mısırın iri taneli olmasına, koçanının kuru olmamasına, yapraklarının parlak ve püsküllerinin açık kahverengi olmasına dikkat edin. Ancak, tanelerin neredeyse beyaz renkte olması mısırın bol süt içerdiğinin göstergesidir.
Danelik mısır Sira arası kaç km?
I. ürün ekimlerinde, II. ürün ekimlerinde tohum 5-6 cm derinliğe ekilir. Ürün 6-8 cm derinliğe ekilmelidir. Mekanik hasada uygun olması için sıra arası 70 cm, tahıl ekimlerinde sıra arası 20-24 cm olmalıdır.
Mısır dane arası kaç cm olmalı?
Ekim sıklığı; Ekim zamanı ekilen çeşidin yaprak yapısına ve sulama suyu miktarına göre değişmektedir. Sıra arası mesafe genellikle 65-70 cm’dir. Sıra arası mesafe 14-18 cm arasında değişebilmektedir. Ortalama olarak dekara 8.000-10.000 adet mısır tohumu tavsiye edilmektedir.
Mısır’a hangi gübre atılır?
Gübreleme; Mısır yetiştirilen toprağın organik madde içeriği iyi olmalıdır. Dikimden sonra dekara 50 kg. 15-15-15 kompleks gübre verilmelidir. İlk çapa ile dekara 20 kg. Üre verilmelidir. Mısırın potasyumlu gübrelerle gübrelenmesine gerek yoktur.
En iyi mısır tohumu hangisi?
Sentinel mısır tohumu, güçlü bitki yapısı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Endüstriyel pazara uygunluğu ve taze tüketim imkânı Sentinel mısır tohumunun tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.
Ata tohumu olduğunu nasıl anlarız?
Uzun süreli depolama için tohum kabı sıcaklık veya nem dalgalanmalarına maruz kalmayacağı bir yere yerleştirilmelidir. Kullandığınız tohumun miras tohumu olup olmadığını anlamak için tohumu üç kez ekmeniz ve her üç seferde de aynı kalitede ürün verdiğinden emin olmanız gerekir.
GDO’lu mısır nasıl anlaşılır?
GDO olup olmadığını nasıl anlarız? Gıdaların genetiği değiştirilmiş organizmalar içerip içermediğini belirlemek için uluslararası otoritelerce kabul görmüş bilimsel moleküler biyoloji yöntemleri kullanılabilir.
En verimli mısır hangisi?
Dekalb Mısır Tohumu: Dekalb, mısır tohumu üretiminde lider markalardan biridir. Dekalb mısır tohumu yüksek verimi ve hastalık direnciyle bilinir.
Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?
Mısırda yüksek verim elde etmek için hem taban gübresi hem de ekimden sonra üst gübreleme iki dönemde yapılmalıdır; birincisi 6-7 yapraklı dönemde (ilk çapa üzerinde) ilk N uygulaması, ikincisi ise son çapa üzerinde yapılmalıdır.
1 torba mısır tohumu kaç adet olur?
Çok iyi adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Macha silajlık mısır yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilen bir silajdır. 50.
GDO’lu mısır nasıl anlaşılır?
GDO olup olmadığını nasıl anlarız? Gıdaların genetiği değiştirilmiş organizmalar içerip içermediğini belirlemek için uluslararası otoritelerce kabul görmüş bilimsel moleküler biyoloji yöntemleri kullanılabilir.
Organik mısır nasıl olur?
Organik mısıra geçelim. Organik mısır, genleri değiştirilmemiş eski tohumlardan yapılır. Ayrıca hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde içermez.
Mısır ithal ediliyor mu?
Mısır ithal edilen ülkelere baktığımızda toplam ithalatın %98’inin Rusya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan’dan geldiğini görüyoruz. Daha önce yaklaşık 400.000 ton mısır kullanılırken, bugün yaklaşık 80.000 ton mısır kullanılıyor ve kota 67.000 ton.
Mısır alırken nelere dikkat edilmeli?
Mısırın yaprakları parlak ve yeşil olmalıdır. Yapraklar mısırın tazeliğini gösterir ve koruyucu bir tabaka görevi görür. Sararmış veya kurumuş yaprakları olan mısır taze olmayabilir. Mısır taneleri dolgun ve sert olmalıdır.
Kaynak: phyto.com.tr