Google akademikte nasıl arama yapılır?
Makalenin sağ üst köşesindeki bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Ana sayfadaki arama kutusunu kullanarak arama yapmak için anahtar sözcükler, yazar adları, makale adları vb. kullanabilirsiniz. Bilgileri girip doğrudan arama yapabilirsiniz. Makale yılını seçebilir veya kendiniz özel bir aralık belirleyebilirsiniz.
Google’da araştırma nasıl yapılır?
Android telefonunuzda veya tabletinizde Gelişmiş Arama’ya gidin: /advanced_search. “Bu sayfaları bul…” altındaki sorgu alanlarını seçin ve şunları yapabilirsiniz: Sonuçlarınıza kelimeleri olduğu gibi veya bir kelime listesi ekleyin. Sonuçlarınızdan kelimeleri kaldırabilirsiniz.
Google Akademik makale nasıl yüklenir?
Diğer yayınlarınızı Google Akademik profilinize eklemek için Başlıklar sekmesinin yanındaki + işaretine tıklayın ve ardından Makaleyi Manuel Olarak Ekle seçeneğine tıklayın. Görünen pencerede yayın türünü seçin ve gerekli bilgileri girin.
Google Akademik hesabı nasıl açılır?
1. Web sitesinden Google Scholar ana sayfasına erişin. 2. “Oturum aç” bağlantısını kullanarak bir Gmail hesabı kullanarak veritabanında oturum açın. Bir Gmail hesabınız yoksa, “Hesap oluştur” bağlantısını kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
Akademik makalelere nasıl ulaşabilirim?
TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…
Google Akademi ücretli mi?
Hesabınızı açtıktan sonra Google Scholar arama motorunu ücretsiz kullanabilirsiniz. Bu araç aradığınız kelimelerle ilgili makaleleri listeler ve makale özetlerine, taslak versiyonlarına, yayın yıllarına ve çok sayıda ilgili bilgiye erişmenizi sağlar.
Araştırma yaparken ilk ne yapılır?
İşte sizin için araştırma sürecindeki bazı adımlar: 1. Adım: Sorunu tanımlayın. 2. Adım: Literatürü inceleyin. 3. Adım: Hipotezler oluşturun. 4. Adım: Araştırma tasarımı. 5. Adım: Nüfusu tanımlayın. 6. Adım: Veri toplama. 7. Adım: Veri analizi. 8. Adım: Rapor yazma
Google akademik alıntı nasıl yapılır?
Bir alıntı kaynağı ve ilgili ayrıntıları ekleyin. Alıntılar kenar çubuğunda, seçtiğiniz stilin altında + Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın. Kaynağınıza nasıl eriştiğinizi seçin. … Alanlara istediğiniz kaynak bilgilerini girin veya alanlardaki kaynak bilgilerini düzenleyin. … Alıntı Kaynağı Ekle’ye tıklayın.
Araştırma yapmanın aşamaları nelerdir?
Bilimsel araştırma süreciLiteratür araştırmasıAraştırma probleminin tanımlanması.Kaynakların okunması ve özetlenmesi.Araştırma ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi.Veri toplanması ve analizi.Sonuçların yorumlanması.Araştırma raporunun hazırlanması.
Makale yayınlamak ücretli mi?
Türkiye’de birçok dergi (çoğunlukla henüz saygın uluslararası dizinlerde listelenmemiş olanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Ancak, 200 TL ile 3000 TL arasında değişen makaleler için yayın ücreti talep eden dergiler de bulunmaktadır.
Akademik makale nerede yayınlanır?
Akademik Dergi popüler dergilerden daha uzundur ve sonunda bir bibliyografya veya bibliyografya bulunur. Doğa ve sosyal bilimler alanındaki makaleler için ana metinden önce bir özet eklenir.
Google Akademik ne işe yarar?
Google Akademik (orijinal adı: Google Akademik), Google tarafından 20 Kasım 2004’te kullanıma sunulan ve yalnızca bilimsel makaleleri ve konuları arayan bir arama motorudur.
Google hesap açma ücretli mi?
Gmail: Ücretsiz, gizli ve güvenli e-posta.
Google akademik id nasıl bulunur?
Google Akademik kimliğiniz, kişisel yayınlarınızın listelendiği sayfanın adres çubuğunda yer alır. Bu sayfaya sol üst köşedeki “Profilim” bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Nereden makale okuyabilirim?
ScienceDirect, ResearchGate, DergiPark ve National Thesis Center gibi kaynaklar bu konuda sizin için en iyi seçimdir. Üniversitelerin kendi çevrimiçi kütüphaneleri de vardır. Buradan da kaynak arayabilirsiniz.
Akademik bilgilere nasıl ulaşılır?
Dilediğiniz dilde veya Türkçe arama yapabilir, makaleleri kütüphanenize kaydedebilir ve bibliyografik bilgilere (YÖK Tez Merkezi) kolayca ulaşabilirsiniz. … DergiPark. …ResearchGate.
Google’da spesifik arama nasıl yapılır?
Belirli bir siteyi arayın: Bir site veya alan adından önce site: yazın. Örneğin: [site:catvideos] . Aramanızdan kelimeleri hariç tutun: Aramaya dahil etmek istemediğiniz kelimeden önce – yazın.
Google’da arama yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Google’da bilgileri daha kolay bulmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu ve püf noktası öğrenin. İpucu: Temel bilgilerle başlayın. Ne aradığınız önemli değil: En yakın havaalanı nerede? … İpucu: Sesinizle arayın. … İpucu 3: Kelimeleri dikkatli seçin. … İpucu: Küçük şeyler için endişelenmeyin. … İpucu: Cevapları hızla bulun.
Akademik atıflar nasıl bulunur?
1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “ARAŞTIRMACI” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.
Kaynak: bombas.com.tr